Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Kunststof producten van HSV TMP

HSV TMP is één van de meest toonaangevende Europese producenten van grote kunststof producten. Steeds meer ontwerpers kiezen voor onze kunststof producten. Kunststof komt steeds vaker in de plaats van traditionele constructiematerialen zoals metaal en hout. Voor de beste kunststof producten moet u bij ons zijn, wij zijn dé specialist op het gebied van spuitgieten.

De voordelen van de producten van HSV TMP

Bij HSV TMP zijn wij specialist in kunststof spuitgieten. Deze techniek maakt het mogelijk om grote kunststof producten te produceren. Kunststof is makkelijk in het gebruik en vaak zelfs beter toepasbaar dan traditionele constructiematerialen, omdat het lichter is van gewicht, enorme vormvrijheid biedt en perfecte afwerkingsmogelijkheden. Dit geeft de producten niet alleen een mooiere visuele uitstraling, maar maakt het ook haalbaar om verschillende functionaliteiten in één ontwerp te integreren.

Spuitgieten

Bij spuitgieten wordt kunststof in granulaat gesmolten en onder hoge druk ingespoten in een matrijs, een soort mal. De vloeibare kunststof neemt de vorm aan van de holtes in de matrijs en vervolgens wordt de kunststof gestold door middel van koeling. Het product kan daarna worden uitgegeven en verdere assemblage van de verschillende onderdelen kan dan plaatsvinden. Wij hebben enorm veel ervaring met deze manier van werken en kunnen daarom goed met u meedenken over het hele proces. Het liefst worden wij dan ook al in een vroeg stadium van de productontwikkeling betrokken. Op die manier profiteert u namelijk het meest van onze kennis van kunststof en productietechnieken.

Duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk om ook mee te werken aan een beter klimaat en denken daarom na over duurzaamheid. Natuurlijk zoeken wij altijd naar de meest ideale oplossing voor uw kunststof product, maar wij houden ook rekening met het milieu. Zo denken wij bijvoorbeeld na over het minimaliseren van het materiaalgebruik, het optimaliseren van de matrijsinvestering, de assemblage en de logistieke oplossingen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar dit bespaart ook veel tijd en geld. Daarnaast maken wij bij zowel de productie, als bij de assemblage gebruik van duurzame energie, opgewekt uit zonnecollectoren en recyclingmateriaal. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over onze werkwijze en neem contact met ons op.