Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Raily Ignacio’s (AFC) onomstreden status in Amsterdam-Zuid

Als er één speler is met wiens inbreng de landstitel onlosmakelijk verbonden is dan is het Raily Ignacio van de Tweede Divisie club AFC wel. In de kampioenswedstrijd tegen SVV Scheveningen onderscheidde de centrumspits zich maar weer. Liefst drie treffers kwamen er van de voeten van de man die bij meerdere clubs uit deze Tweede Divisie een verleden heeft. Voorheen deed de in Den Haag geboren aanvaller Kozakken Boys, Rijnsburgse Boys én SV Spakenburg aan. De periode hiervoor acteerde de alweer 31-jarige goaltjesdief namens RKVV Westlandia, ADO Den Haag en FC Dordrecht. De teller staat voor Ignacio momenteel op liefst 24 doelpunten, tienmaal was hij aangever bij een doelpunt. Ook liet Ignacio zich op een ander front gelden dit nog lopende seizoen, in de TOTO KNVB Beker mocht hij driemaal opdraven. Uit deze optredens kwam echter slechts één assist rollen.

De Coach van AFC aan woord

Het is voor Ulrich Landvreugd dan ook een geluk bij een ongeluk dat hij in de winter van vorig jaar werd overgenomen van competitiegenoot Kozakken Boys. Samen met onder andere de gebroeders Teijsse (Yordi en Kenny) vormt hij de bakermat voor de eerste titel van AFC sinds het mag acteren in wat nu de Tweede Divisie heet. Na afloop van het met 5-0 gewonnen treffen tegen SVV Scheveningen was Landvreugd lovend over zijn ploeg. Hij vond dat AFC – ondanks het feit dat deze beslissende wedstrijd in eerste instantie niet al te serieus werd genomen – zich prima manifesteerde op Sportpark Goed Genoeg. Echter had het wel even tijd nodig voor er daadwerkelijk slagkracht werd getoond. Een van de auteurs van deze eindtitel, Raily Ignacio, kon zijn geluk niet op tegen de collega’s van FOX Sports. Omring door fans, en dan met name de jeugd, zette hij uiteen hoe deze landstitel tot stand is gekomen. Het heeft er volgens Ignacio alles mee te maken met hoe zijn werkgever heeft ingekocht, hoe de trainer om is gesprongen met de selectie én met de individuele klasse van spelers binnen de ploeg.

AFC zou AFC niet zijn als wij er niet genoeg over hadden bericht. Vandaar ook dat wij alles over deze ploeg hebben uitgestald op Eyecons. De autoriteit als het gaat om het etaleren van alles wat deze competitie zo mooi maakt, de Tweede Divisie

 

https://eyecons.com/kanalen/afc