Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Camera’s voor belangrijke voertuigen

Camera’s voor belangrijke voertuigen

 

Grote voertuigen kunnen erg handig zijn, maar brengen ook risico’s met zich mee. Eén van die risico’s is dat er vaak geen zicht is op wat er allemaal naast en achter het voertuig gebeurd. Dit kan leiden tot veel ongelukken. Een goede oplossing is een achteruitrijcamera. Dit is een camera die bevestigd wordt op de achterkant van een voertuig. De beelden van die camera verschijnen dan op een monitor die staat in de cabine waar de bestuurder van het voertuig zit. Hierdoor kan hij makkelijk zien wat er allemaal gebeurd.

De achteruitrijcamera set kan goed worden ingezet in een aantal gebieden waaronder hulpverlening. Bij de hulpverlening telt iedere seconde. Door achteruitrijcamera’s kunnen bepaalde vertragingen voorkomen worden. Een ambulance of brandweerwagen moet snel over de wegen kunnen zonder ongelukken te veroorzaken natuurlijk. Risico’s die door die snelheid worden vergroot, kunnen ook weer verkleint worden door de camera’s. In gebieden met weinig zicht en ruimte, zal het makkelijker worden om te manoeuvreren.

Een ander gebied waarbij de achteruitrijcamera’s goed van pas komen, is transport. Of het nou busjes zijn of grote vrachtwagens, het zicht moet altijd goed zijn om ongelukken te voorkomen. Als je een kostbare lading in het voertuig heb zitten, wil je natuurlijk niet dat er schade komt. Transport kan natuurlijk ook iets zijn zoals pakketjes moeten bezorgen. Je wil niet dat deze veel te laat aankomen vanwege een ongeluk waardoor je vertraging op loopt. Dat kan met camera’s makkelijk voorkomen worden.

Die camera’s hoef je natuurlijk niet zelf te installeren. Dit wordt vaak gedaan door dezelfde bedrijven die ze ook verkopen. Een heel team aan engineers die gediplomeerd en gecertificeerd zijn, staan altijd  ter beschikking. Het wordt dan veilig en snel geïnstalleerd, zodat de chauffeur weer veilig en snel de weg op kan. Er wordt gezorgd voor een camera, de juiste bedrading, monitoren en opnames van de beelden, mocht er toch iets gebeuren. Nog een voordeel is dat het een draadloze achteruitrijcamera is. Achteruitrijcamera’s hebben alleen maar voordelen.

https://www.vanzwitserland.nl/