Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

De populariteit van Batavus fietsen in Nederland

Het is u vast wel eens opgevallen dat er in het buitenland veel minder fietsen te zien zijn als in Nederland. In dit artikel vertellen wij u meer over de populariteit van de fiets en de oorzaak van deze populariteit! Bent u toevallig nog op zoek naar een Batavus fiets? Batavus fietsen eenvoudig en voordelig te bestellen bij Atlas Fietsen! Het assortiment van Batavus bevat tegenwoordig ook enorm veel elektrische fietsen, die u gemakkelijk en snel van a naar b brengen!

Een echte fietscultuur

Nederland staat wereldwijd bekend als een echte fietscultuur. Ongeveer 25% van de werkende Nederlands kiest namelijk voor de fiets om zich van huis naar werk te verplaatsen. Vaak doen zij dit in combinatie met het openbaar vervoer. Het fietsen wordt door veel bedrijven gestimuleerd. Zo geven zij de werknemers vergoedingen voor het fietsgebruik door middel van fietsplannen. Een bijkomend voordeel van het fietsen is natuurlijk dat er een hoop files worden voorkomen en dat extra beetje beweging is bevorderlijk voor de gezondheid van de werknemers. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu om de fiets te pakken in plaats van de auto!

Waarom is de fiets zo populair?

26% van de alledaagse verplaatsingen vindt plaats op de fiets. Daarmee is Nederland verreweg de koploper als het gaat om het fietsgebruik. Op nummer twee vinden wij namelijk Denemarken, met een percentage van 15%. Denemarken en Nederland hebben overeen dat het allebei redelijk vlakke landschappen heeft en daarnaast een goede fiets-infrastructuur bezit. Dit is echter niet de doorslaggevende factor om deze cijfers te verklaren. Dit komt namelijk omdat de fiets een onderdeel is van de cultuur. Ook personen in belangrijke posities pakken bijvoorbeeld de fiets. U kent de beelden van een fietsende Mark Rutte vast wel!

Related Posts

Schoonheidsideaal

Verhuisbedrijf Rotterdam? Dit is waarom je voor verhuisbedrijfdrechtsteden.nl kiest (2018 update)

Materiaalcontainers