Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Intercomsystemen de meest betrouwbare beveiliging

Er zijn natuurlijk eindeloos veel manieren om uw pand te beveiligen, met een intercomsysteem als misschien wel de meest onderschatte. Dit is best vreemd, omdat een intercomsysteem eigenlijk misschien wel het meest betrouwbare beveiligingssysteem op de markt is. De functionaliteiten van een dergelijk systeem zijn namelijk erg praktisch en nuttig. In dit artikel wordt eerst door alle soorten beveiligingssystemen heen gelopen, waarna ingezoomd wordt op de functionaliteiten van het intercomsysteem en hoe dit u veiligheid kan bieden. Wilt u nu al alle mogelijkheden bekijken en onafhankelijk advies ontvangen van experts op het gebied van pandbeveiliging? Ga naar Arend Beveiliging!

 

Soorten beveiliging

Naast intercomsystemen is er het welbekende alarmsysteem. Deze dient echt voor nachtelijke bewaking en het voorkomen van inbraak. Camerasystemen gaan goed samen met een intercom. Dit kan namelijk dienen al extra blikveld voor het herkennen van een persoon aan de deur. Daarnaast is er in vele bedrijven niet de tijd om iedereen individueel te beoordelen en ze handmatig binnen te laten. Zodoende kan een toegangscontrolesysteem heel praktisch managen wie er allemaal binnen komen en gemakkelijk mensen zonder autoriteit om binnen te komen, buiten laten staan. Dit is echter waar het intercomsysteem weer van pas komt. Mocht er iemand voor de deur staan die toch binnen moet, terwijl hij of zij zelf niet door de toegangscontrole heen kan, moet er handmatig goedkeuring worden gegeven.

 

Functionaliteiten intercomsysteem

Er zijn twee soorten intercomsystemen. De ene is een op audio gebaseerde link naar de voordeur. De ander is met video. Beiden hebben als functie om te identificeren wie er voor de deur staat. Met name in bedrijfspanden is het belangrijk dat er gekozen wordt voor het intercomsysteem met video. Zo kan met zekerheid gezegd worden wie de persoon is die voor de deur staat. In een appartementencomplex kan het vaak genoeg zijn om audio te hebben ter controle, omdat er een bekende binnen wil komen en er niet zo vaak vreemden voor de deur staan. Bent u geïnteresseerd in wat een intercomsysteem u te bieden heeft of wilt u andere beveiligingssystemen verkennen? Ga naar de website van Arend Beveiliging!

 

https://arendbeveiliging.nl/