Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Veilig intern transport

Er zijn veel verschillende transportbedrijven in Nederland. Het blijft een komen en gaan van het in- en uitladen van de goederen. Hierbij kunnen veel ongelukken ontstaan. Daarom is het ook van belang dat dit goed en veilig gebeurd. Zorg er daarom ook voor dat dit binnen jouw magazijn ook gebeurd. Als magazijnmanager is het natuurlijk ook jouw taak om ervoor te zorgen dat het intern transport veilig verloopt.

Hoe kun jij ervoor zorgen dat het intern transport goed verloopt? 

Er zijn veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het intern transport goed verloopt. Allereerst begint het natuurlijk ook bij de indeling van de magazijnen. Een goede indeling van het magazijn is het halve werk. Je wilt natuurlijk de meest gebruikelijke voorwerpen ook pakken. Deze zullen daarvoor echt wel vooraan moeten liggen. De kans op een ongeluk is dan ook een stuk kleiner.

Verder kan de interne transport een stuk veiliger vanwege het feit dat de meeste apparaten ook erg oud zijn. Deze apparaten worden helemaal afgeschreven. Je kunt er daarom ook voor zorgen dat men steeds vaker kiest voor een nieuwe heftruck of iets dergelijks. Dit komt de kwaliteit van het intern transport natuurlijk ook ten goede. Dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk. 

Verder kan middels een cursus ook de interne transport een stuk beter 

We zien namelijk dat men steeds minder vaak hiervoor kiest terwijl dit misschien de meest effectieve manier is. Men zal hiervan ook het meeste leren en dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk. De meeste bedrijven denken hier echter nog niet over na. Toch is het belangrijk dat men dit toch zou moeten onthouden. Een heftruckcertificaat voor het personeel is echt een must voor het leiden van een goed intern transport. Het duurt ongeveer 3 dagen, maar dan zal de interne transport een stuk veiliger en sneller gaan.

https://www.blomopleidingen.nl/