Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Vespa LX vs Vespa Primavera

Vespa is het bekende scooter merk uit Italië met die prachtige retro look. Sinds 1946 hebben vele modellen de revue gepasseerd met steeds interessante vernieuwingen terwijl de herkenbare look altijd in stand is gehouden. Op dit moment zijn er twee modellen leverbaar; de Vespa Primavera en de Vespa Sprint. Dat zijn de opvolgers van respectievelijk de Vespa LX en de Vespa S. Wat maakt de Vespa Primavera anders dan zijn voorganger en waarom is er in 2016 een “Special 70 SETTANTESIMO” versie uitgebracht?

 

Vespa LX staat voor zestig

In 1946 werd het merk Vespa voor het eerst gelanceerd voor het grote publiek. Het was een nieuw voertuig van het Italiaanse merk Piaggio. Naast de Vespa scooter was er ook een Ape bestelauto met drie wielen ontworpen. Vespa staat voor Wesp, Ape staat voor Bij. De Ape is later vooral populair geworden in Aziatische landen, de Vespa scooter is werkelijk wereldberoemd geworden. Na zestig jaar, in 2006 kwam Vespa met een nieuw model ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum genaamd de Vespa LX. De letters staan voor het getal 60 in het Latijn. Enkele jaren geleden werd deze scooter opgevolgd door de Vespa Primavera.

 

Vespa Primavera is een waardige opvolger van de Vespa LX

De ontwerpers van Piaggio blijven zoeken naar vernieuwing. De Vespa Primavera is uitgerust met een kap die ook aan de binnenzijde is gespoten, de remleidingen zijn voorzien van gevlochten staalkabels voor een hogere remdruk en er is een elektronische kilometerteller toegepast voor meer nauwkeurigheid. Daarnaast zijn de vormen iets ronder dan zijn voorganger, de Vespa LX.

 

Vespa Primavera Special 70 SETTANTESIMO

Net als de Vespa LX een model was ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan is de Special 70 een jubileum model voor 2016, 70 jaar nadat de eerste Vespa verscheen. Dit model is slechts tijdelijk verkrijgbaar en is te bestellen in de twee originele kleuren van de eerste Vespa scooters. Een retro scooter met retro kleuren dus. Het is werkelijk een prachtige scooter om te zien, en een heerlijke scooter om op te rijden. Bekijk snel deze en andere Vespa Primavera modellen in de webshop.