Bailly corporate
Image default
Offers

Voordelen en opties voor accuboormachines

 

Een accuboormachine is een absolute musthave voor de handige doe-het-zelver of handelaar. Je hebt er een nodig met veel kracht en koppel voor het aandrijven van schroeven en boren, met een oplaadbare batterij en een met een netsnoer. Sommige boren zijn snoerloos, maar hebben een snoerverlenging nodig om op een stopcontact aan te sluiten. Bedenk goed waarvoor je je boormachine gaat gebruiken voordat je de aankoop doet.

 

Draagbaarheid

Een volledig draadloze boormachine heeft een paar voordelen ten opzichte van elektrisch gereedschap met snoer. Het grootste voordeel is natuurlijk de draagbaarheid; Je hoeft je geen zorgen te maken dat je boormachine wordt aangesloten terwijl je aan het werk bent, wat een gedoe kan zijn als je niet oppast of geen stabiele stroombron heeft. Als je meerdere schijven hebt, kun je er op elk moment tussen wisselen, zodat je op een andere, handigere plek kunt werken zonder de stekker uit het stopcontact te halen.

 

Weinig rommel

Een ander voordeel van een accuboormachine ten opzichte van een snoer is dat er minder rommel is om mee om te gaan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je boormachine wordt geladen of gelost, omdat deze allemaal elektronisch wordt afgehandeld, wat betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je een lelijk koord krijgt dat blijft hangen. Een ander groot pluspunt is dat je beoordelingen van verschillende modellen kunt lezen en betere keuzes kunt maken, terwijl je precies weet wat je moet kopen op basis van betrouwbaarheid, gebruiksgemak en prijs.

 

De grip

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van een accuboormachine is de kwaliteit van de grip. Om het meeste uit je boorervaring te halen, moet je een boormachine kiezen die de juiste grip gebruikt. De kwaliteit van de boorgreep kan variëren, dus het is van cruciaal belang om het gewicht te controleren voordat je je aankoop doet. Sommige accu’s kunnen omvangrijk zijn en niet zo comfortabel of veilig als lichtere handvatten. Het is ook een goed idee om na te denken over hoe je de grip vastzet: sommige mensen vinden dat ze met de beste accuboormachines de boor gemakkelijker kunnen hanteren omdat ze zich niet zo beperkt voelen in hun grip. Als je de neiging hebt om een beetje ongerust te zijn over de veiligheid van je keuze, dan is een lichtere grip wellicht het beste voor je.

 

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je een accuboormachine kiest die compatibel is met het type elektrisch gereedschap dat je hebt. Boormachines die bijvoorbeeld worden gevoed door wisselstroomadapters, hebben andere adapters nodig dan die op gelijkstroom. Als je al een elektrisch gereedschap met snoer hebt, kun je de accuboormachines die je al hebt gemakkelijk aansluiten.

 

Naast een boormachine is een multitool ook een musthave. Het is een onmisbaar apparaat als je klein maar precies te werk wilt gaan. Of je nu moet boren, slijpen, polijsten, schrapen, noem het maar op. Beiden kunnen worden aangeschaft bij Gereedschap Expert.

https://www.gereedschap-expert.nl/