Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat is narrowcasting – alles wat jij moet weten

Narrowcasting is het tegenovergestelde van broadcasting. Je richt je op een specifieke doelgroep op een specifieke plaats. Op de pagina van jfad.nl leest u nog beter over ‘wat is narrowcasting’.

Ondanks dat het heel specifiek is kan het alsnog heel breed worden ingezet. Je voorziet informatie op andere (digitale) schamen. U bepaald wat je laat zien en waar op de displays. U kunt bijvoorbeeld kiezen dat er een bepaalde advertentie wordt getoond in de wachtkamer van een tandarts. Dit kan zijn een infomercial, reclame of belangrijke informatie voor of van uw bedrijf. Dit kan zowel commerciële doeleinden hebben zoals hierboven beschreven. Het gaat dan vooral om het tonen van marketing materiaal op de LCD schermen met narrowcasting.

Een andere manier om narrowcasting in te zetten is informatief. Dit is meer met de klant/gebruik in het achterhoofd in plaats van uw eigen belangen. Het tonen van weerberichten, belangrijke informatie, verwelkoming of zelfs beursinformatie. Het kan allemaal. Deze informatieve vorm wordt het minst gebruikt. Narrowcasting voor reclame is het meest populair.

Narrowcasting begon toen de prijs van schermen gingen dalen. Zo werden de vaste kosten gedrukt en het dus voordeliger voor allerlei verschaffers van informatie om hier reclame mee te maken. Dit kan zowel via plasmaschermen binnen als met ledschermen buiten.

Narrowcasting kan ook dienen als een soort nieuwsbrief. Het kan gebruikt worden in de lift of voor een koffieautomaat. In wachtkamers of bij binnenkomst van een kantoor. Iedereen heeft nut bij bepaalde informatie. De juiste informatie op de juiste plaats verhoogt de waarde! Iedereen raakt zo betrokken met wat u wilt verschaffen. Alles kan gecommuniceerd worden. Dit betreft zowel externe communicatie als interne communicatie.

Externe communicatie bevat behoefte voor reclame, aanbiedingen, producten, wachttijden, weerberichten, verkeersinformatie, sociale media of sfeerbeelden. Je laat dit zien aan mensen buiten je bedrijf.

Interne communicatie is voor mensen binnen uw bedrijf. Zo kunt u verjaardagen vieren, wederom weer- of verkeersinformatie laten zien, maar ook targets, voorstellen van personeel en wedstrijden.

Alles is dus mogelijk bij narrowcasting. Uw aan te raden specialist is FAAS Audiovisuele Dienstverlening BV.

https://www.jfad.nl/verkoop/narrowcasting/