Bailly corporate
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wat moet je als automobilist allemaal bijhouden?

De rittenregistratie in Nederland is verplicht vanuit de overheid. Als u op een eenvoudige wijze uw rittenregistratie wilt bijhouden, dan kunt u dat op een professionele wijze doen door middel van de software van GTM. Wat moet je als bestuurder van een voertuig eigenlijk allemaal bijhouden?

 

De algemene feiten

Als je een bestuurder bent van een personenauto, dan ben je vanuit de overheid verplicht om een aantal aspecten van de gehele auto bij te houden. Het is namelijk zo dat je pas gebruik mag maken van de Nederlandse autowegen, als je beschikt over een aantal onderdelen die verplicht zijn. Je zult namelijk allereerst moeten beschikken over een geldig rijbewijs, want als je dit niet hebt kan je in de problemen komen. Want veel mensen vergeten nog wel eens dat autorijden geen gift is, maar een vervoersmogelijkheid met een aantal regels. Verder moet je beschikken over een geldige verzekering, want als je onverzekerd rondrijdt en je krijgt een ongeluk, dan heb je een zeer groot probleem. Verder ben je als bestuurder ten alle tijden eindverantwoordelijk voor de inhoud van de auto. Alle producten en goederen die worden aangetroffen in het voertuig, worden aan de bestuurder gelinkt. Maar buiten deze feiten om, waar moet je als eigenaar van een voertuig nog meer rekening mee houden?

Alles dient geregistreerd te worden

Als je als bestuurder niet je aantal kilometers registreert, dan kan dit een probleem worden. Je bent namelijk verplicht in Nederland om alle ritten te registeren, dit wordt ook wel de rittenregistratie genoemd. Iedere inwoner in Nederland is verplicht om dit bij te houden. Vaak doen mensen dit nog handmatig, want ze zijn niet anders gewend dan dit handmatig bij te houden. Maar door de digitale revolutie kun je dit op een veel efficiëntere wijze bijhouden, je kunt er namelijk voor zorgen dat je dit allemaal online bijhoudt, als je wilt weten hoe dit werkt? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op!

 

https://www.globaltrackmarks.nl/