Bailly corporate
Image default
Offers

Welke plinten gebruik je bij je nieuwe vloer?

Kies je voor een nieuwe vloer dan wil je ook dat het totale plaatje perfect wordt. Is de keuze gemaakt dan wil je ook graag dat vloer en inrichting een mooi geheel worden. Om de vloer mooi af te werken gebruik je een plint. Een plint kan de vloer accentueren maar ook mooi laten overvloeien naar de muur. Voor welk plint je kiest is afhankelijk van je smaak, interieur en situatie.

Welke plinten zijn er te koop?

Er zijn veel plinten te koop, maar eerst bepaal je of je voor een staand plint of een plat plint gaat. 

Staande plinten zijn te koop in verschillende hoogtes en breedtes. Verder zijn er plinten die matchen met de vloer, maar meestal worden er Mdf plinten gebruikt. Mdf plinten kunnen al kant en klaar afgewerkt zijn maar vaak zijn ze behandeld met een witte grondlaag. De vorm van een staand plint varieert ook. Zo kun je bijvoorbeeld voorbij een klassiek interieur een mooi kraalpint kiezen. Een strak glad plint is eigenlijk overal toepasbaar. Verder zijn er nog veel variatie wat betreft het model, de hoogte en dikte. Voor renovatie zijn er overzetplinten te koop. Zodoende kunnen de  oude plinten blijven zitten.

Een plat plint matched vaak met de vloer. Voor houten vloeren zijn er de deklatten. Deze komen wat houtsoort en kleur overeen met de vloer. Voor laminaat en pvc zijn er plakplinten. Deze plinten passen dus weer bij het decor van deze vloeren. Platte plinten gebruik je in combinatie met staande plinten.

Waar(voor) gebruik je plinten?

Je gebruikt plinten om de randen van je vloer af te werken. Dit kan bij zowel de “harde” vloerbedekkingen als ook bij tapijt. Verder dienen de staande plinten als bescherming van de muur. Let er maar eens op hoe vaak je de muur raakt als je stofzuigt. Ook uit hygiënisch oogpunt zijn plinten belangrijk. Dek je de open ruimtes tussen vloer en muur niet af dan worden deze ruimtes de perfecte plek voor stof en vuil om zich daar op te hopen.

Koop je een vloer dan wordt er geadviseerd om staande plinten tegen de muren te plaatsen en platte plinten te gebruiken bij kozijnen en drempels. Zo is de hele vloer mooi afgewerkt. Zitten er al mooie staande plinten tegen je muur dan gebruik je de platte plinten tegen deze plinten aan om de vloer af te werken. 

De verkoper kan je hierin adviseren, zodat je vloer er straks perfect uit gaat zien. 

Hoe worden plinten bevestigd?

Laat je de vloer leggen dan zorgen de leggers er ook voor dat de plinten worden gemonteerd. 

Doe je het zelf, dan kun je plinten op verschillende manieren monteren. Dit is afhankelijk van het soort plint. 

Staande plinten bevestig je aan de muur met hightech kit. Is je muur niet helemaal recht, werk de bovenkant van het plint dan na het plaatsen af met een kitrandje in dezelfde kleur en het wordt perfect. Houten deklatjes worden op de rand van de vloeren bevestigd met koploze spijkertjes. En de plakplinten bij laminaat en pvc door middel van de zelfklevende strip die onderop de plakplinten zit. Het is even een klus maak zaag je haakse hoeken aan de plinten dan krijg je wel het mooiste resultaat.

 

https://www.beboparket.nl/